Doorbloeding verbeteren met massage

Doorbloeding verbeteren
Doorbloeding van het lichaam verbeteren

Doorbloeding verbeteren? Goede doorbloeding is belangrijk om alle weefsels in het lichaam te voorzien van voedingsstoffen en zuurstof plus het voedingsstoffen afvoeren. Je leeftijd, voeding, levenswijze, hoge temperaturen en gebrek aan beweging kunnen de bloedsomloop aantasten. Dit kan zich vertalen in pijn in benen en voeten, gezwollen voeten, enkels en zelfs kramp. Ook mensen die last hebben van hoge bloeddruk of diabetes moeten vaak hun doorbloeding verbeteren. Heb jij vaak last van koude handen en voeten? Ook dan kan je werken aan doorbloeding verbeteren. Wist je dat een massage van 20 minuten per dag de doorbloeding in het lichaam direct enorm verbeterd?

Doorbloeding voeten verbeteren tips?

Door gebruik van een massagestoel stimuleert de doorbloeding en komen er meer afvalstoffen vrij. Die afvalstoffen komen in de bloedbaan terecht. Met kneed-, strijkbewegingen richting het hart ondersteund massage van een massagestoel de natuurlijke werking van doorbloeding plus het afvoeren van afvalstoffen. Doorbloeding voeten verbeteren en benen? Met deze tips zal jouw doorbloeding voeten verbeteren.

  • Meer lichaamsbeweging zoals wandelen en zwemmen
  • Oefeningen om hiel-teenbewegingen te doen
  • Veel water gemberthee drinken
  • Eten van bijvoorbeeld sinaasappels, pure chocolade, zalm, knoflook en avocado
  • Constrasttherapie

Contrasttherapie wat is dat precies?

Een andere effectieve manier om de doorbloeding in de voeten te verbeteren, is het toepassen van contrasttherapie. Dit houdt in dat je afwisselend warm en koud water gebruikt om je voeten te behandelen. Door de afwisseling van warmte en koude worden de bloedvaten in de voeten gestimuleerd om te verwijden en te vernauwen, waardoor de bloedcirculatie wordt bevorderd. Begin met onderdompelen in warm water gedurende 3-5 minuten en schakel dan over naar koud water gedurende 30-60 seconden. Herhaal dit proces en eindig altijd met koud water. Deze contracttherapie kan helpen om de doorbloeding in de voeten te verbeteren en eventuele pijn en zwelling te verminderen.


Tot slot kan je elke dag minimaal 20 minuten jezelf laten masseren? Bijvoorbeeld door jouw eigen massagefauteuil!

Boek een afspraak om te testen
Nee, ik wil mijn doorbloeding niet verbeteren