Geniet van een nekmassage geven

Nekmassage geven verlicht stress

Veel mensen hebben last van de spieren in hun nek, door stress of bijvoorbeeld doordat ze langere tijd in een verkeerde houding achter de computer zitten. Een nek massage is een eenvoudige massage die gegeven kan worden om de klachten weg te nemen. In dit artikel laat ik je stap voor stap zien hoe je iemand een goede nek massage kan geven.

Stap 1: De nekmassage voorbereiding

Het is aan te raden je nagels te knippen voordat je een nek massage gaat geven. Je zal je vingers goed moeten gebruiken om de kleine spieren in de nek te masseren en het is vervelend als lange nagels in de weg zitten. Indien je ringen om je vingers hebt doe deze dan af voor het nekmassage geven en leg ze op een veilige plek neer. Pak een stevige stoel en laat degene die je gaat masseren erop plaatsnemen. Voor het gemak kan je een kussentje onder de billen leggen. Het is aan te raden om andersom plaats te nemen op de stoel, dus met de buik tegen de leuning in plaats van de rug. Indien mogelijk en wenselijk vraag dan of degene die gemasseerd wilt worden zijn of haar shirt/trui uitrekt zodat de nek beter te masseren is. Het is geen probleem als de kleren gewoon aanblijven!

Stap 2: Leer de juiste massage technieken

Lees de pagina’s met de diverse massage technieken op deze website eens goed door, hierdoor zal je leren welke technieken je met je handen kan toepassen. Hierdoor voorkom je dat je geen idee hebt wat je met je handen moet doen en weet je hoe je voor voldoende variatie tijdens je massage van de nek kan zorgen.

Stap 3: de nekmassage daadwerkelijk geven

Nu is het tijd voor de massage zelf, tijdens de nek massage zullen we een aantal technieken gebruiken. Het is belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat en niet teveel kracht zet, de nek is een fragiel iets! Pas op: zorg dat je nooit de voorkant van de nek beetpakt of masseert, deze is erg gevoelig en het voelt naar aan als iemand eraan zit. Focus je dus vooral op de achterkant, haargrens en de uitloop naar de schouders tijdens je massage, maar masseer nooit de voorkant!

Masseren met de duimen

Begin de massage door je handpalmen op de schouder tegen de nek te leggen, de vingers maken een kommetje over de schouders en de duimen duwen ligt tegen de achterkant van de nek. Begin nu met behulp van de duimen de huid van de nek omhoog de duwen. Herhaal dit een aantal malen. Je kan beide duimen tegelijk gebruiken of af wissel door eerst met de ene duim omhoog te duwen en vervolgens dit te herhalen met de andere duim.

De nekspieren losmaken

Plaats met een hand je duim aan een kant van de nek en de rest van je vingers aan de andere kant. Oefenen een stevige druk uit op de spieren in de nek. Glij nu met je hand omhoog en weer terug omlaag langs de spieren in de nek. Herhaal dit met je andere hand aan de andere kant van de nek. Tip: Gebruik niet alleen je duimen tijdens de nekmassage geven, je zal merken dat je anders heel snel kramp krijgt in je duimen. Maak ook gebruik van de andere vingers of de hand als geheel bij het geven van de massage.

Het hoofd laten knikken

Vorm een soort van cupje met je handen om de achterkant van de nek heen, je onderarmen zijn horizontaal en je polsen raken elkaar, de duimen bevinden zich tegen de haargrens aan. Beweeg de nek langzaam heen en weer door middel van je handen om de spieren in de nek te laten ontspannen. Doe dit een aantal maal, neem dan even een korte pauze en doe dit nogmaals.

Wanneer je spierknopen vind

Het kan zijn dat je knopen in de spieren vind, dit zijn gedeeltes van de spier die verkrampt zijn en daardoor erg gespannen zijn. Deze plekken hebben extra aandacht nodig om ze weer te laten ontspannen. Wanneer je een knoop vind richt je aandacht dan op deze knoop, druk er ligt op met je vingers en maak een roterende beweging, net zo lang totdat de knoop uit zichzelf verdwijnt. Doe dit met beleid, het is niet de bedoeling dat je heel hard duwt, je moet de spier juist de kans geven zich te ontspannen!

In dit artikel heb ik je stapsgewijs uitgelegd hoe je iemand die zit een goede massage van de nek kan geven. Hopelijk heb je veel aan dit artikel gehad en sta je nu op het punt om iemand een heerlijke massage te geven! Lukt het geven van de nekmassage onvoldoende? Of wil je niet afhankelijk zijn van een partner die je de massage gaat geven? Wist je dat je ook een massagestoel kopen kan?