Voetmassage geven

Voetmassage geven aan je partner?

Een voetmassage: De een vind het heerlijk, terwijl de andere persoon het maar vind kriebelen en er niet goed tegen kan. Een voetmassage geven is een echte aanrader, want het bied vele voordelen. De voet kent twaalf verschillende spieren, die allemaal gemaakt zijn om het gehele gewicht van het lichaam te dragen gedurende de diverse bewegingen gedurende de dag.

Kortom, ze maken heel wat mee iedere dag! Een goede voetmassage zorgt ervoor dat de bloedtoevoer toeneemt en opgebouwde spanning in de voetspieren weggaat. Een voetmassage is misschien even wennen voor zowel de ontvanger als de gever van de massage, maar wanneer je je hier eenmaal overheen zet zal je zien dat een voetmassage net zo lekker is als iedere andere massage. Op deze pagina zal ik stap voor stap uitleggen hoe je een heerlijke voetmassage kunt geven!


Stap 1: Leer verschillende massagetechnieken

Je kan de voeten op vele verschillende manieren masseren. Alhoewel de technieken die je gebruikt afhankelijk zijn van je voorkeur, is het handig om een groot arsenaal aan technieken tot je beschikking te hebben. Eigenlijk zijn vrijwel alle technieken die je bij een normale massage gebruikt, ook toepasbaar bij een voetmassage. Om de diverse technieken te leren raad ik je aan op youtube een aantal video’s van voetmassages te bekijken.

Stap 2: Voetmassage oefenen!

Oefening baart kunst. Net als met veel dingen in het leven zul je moeten oefenen voordat je echt goed bent in het geven van een voetmassage. Je zult de diverse spieren in de voeten moeten ontdekken en begrijpen welke techniek je waar wel en waar niet kan toepassen. Door een voet op je eigen knie te zetten kan je een voetmassage goed bij jezelf oefenen.

Stap 3: Communiceer met de ontvanger van de voetmassage

Vraag wat de persoon die je gaat masseren lekker vind. Is degene zeer gevoelig en kietelt alles snel? Of houdt deze persoon wel van een hardere aanpak? Pas je massage hierop aan!

Stap 4: Voorbereiding

Maak alles klaar voor de massage. Koop een lotion of olie en zorg ervoor dat deze op de juiste temperatuur is (zet hem even op de verwarming!) of verwarm het tussen je handen. Zorg dat de persoon die je gaat masseren comfortabel zit en dat je makkelijk toegang tot de voeten heb. Van te voren kunnen de voeten even snel gewassen worden in bad of in de douche.

Stap 5: De voetmassage geven

Begin met de massage. Breng eventueel lotion of olie aan op de voeten door langzame en zachte stroken over de voeten. Hou de voet stevig vast met beide handen en begin aan de voorkant van de voet met stevige bewegingen van de duimen. Begin met specifiekere massage technieken, waarbij je focust op de diverse onderdelen van de voet (tenen, hiel, spieren).

Een paar ideeën:

De voet roteren rond de enkel, met je duimen cirkelvormige bewegingen maken op de onderkant van de voet, de voetzool kneden met je knokkels, de bovenkant van de voet ligt masseren met je vingers, de tenen een voor een met je vingers masseren / licht rondjes laten draaien. Probeer dingen uit! Er is geen perfect stappenplan voor een voetmassage, doe wat goed voelt en vooral wat je leuk vind om te doen!

Step 6: Vraag om feedback

Vraag gedurende de massage of alles naar wens is. Vraag wat de persoon die je masseert lekker vind en wat niet. Druk je wel hard genoeg? Of druk je juist te hard? Deze feedback is essentieel en kan je gebruiken tijdens de rest van (en aankomende) massage.

Step 7: Stop niet te vroeg met de massage van de voeten

Een massage ontvangen is heerlijk, stop daarom ook niet te snel en neem ruim de tijd. Geniet er zelf van ontdek hoe de ander op jouw bewegingen reageert. Wanneer je bijna klaar bent stop dan niet abrupt, maar bouw het masseren langzaam af met een aantal zachte en lichte masseer technieken.

In dit artikel heb ik je stapsgewijs uitgelegd hoe je iemand die zit een goede massage van de voeten kan geven. Hopelijk heb je veel aan dit artikel gehad. Wil je niet afhankelijk zijn van een partner die je de voetenmassage gaat geven? Kies dan voor een los voetmassage apparaat. Of kies direct voor een echte massagestoel. De meeste massagestoelen geven een heerlijke voetmassage.