Kracht van de massage in een massagestoel

Wat is de kracht van de massage in een massagestoel

De kracht van de massage in een massagestoel is ook een veel gestelde vraag bij ons op de klantenservice. Is de massagestoel krachtig genoeg voor mij? Is de massage niet te heftig? Doet de massage van de massagestoel geen pijn? Allemaal super belangrijk om te weten natuurlijk. In dit artikel leggen we alles uit over de kracht van de massage in een massagestoel.

Algemene ervaring van de kracht van een massagestoel

Ervaarrust.nl staat op heel veel beurzen en krijgt veel test klanten in de showroom. Daarmee laten wij heel veel verschillende mensen massagestoelen testen. Mooi is dan dat wij heel veel feedback krijgen. Inmiddels hebben wij dan ook een heel goed beeld van wat mensen in het algemeen vinden van de kracht van de massage. Ongeveer 10% van iedereen die bij ons een massagestoel test vind de massage te heftig. 90% van de mensen die een massagestoel test vind het heerlijk en komt er ontspannen en als herboren uit. Wij zien dan ook heel vaak een grote glimlach op het gezicht van de mensen die het ervaren hebben!

Is de massage in een massagestoel niet te heftig?

Zoals in de vorige alinea aangegeven vind ongeveer 10% van alle mensen een massage in een massagestoel te heftig. Wat wij dan vaak horen is dat deze mensen nooit naar een masseur of fysiotherapeut gaan. Dus ze hebben geen/minimaal ervaring met massages. Als je een massage in een massagestoel als heftig/pijnlijk ervaart betekend dat ook dat er juist knopen zitten. Deze knopen zullen door regelmatig gebruik van een massagestoel ook verdwijnen. Wij horen dan ook vaak dat klanten na bijvoorbeeld 6 weken juist de massage wat gaan intensiveren. Door andere massageprogramma's te kiezen of door andere handmatige instellingen te kiezen.

Daarnaast zijn de mensen die het te heftig of pijnlijk ervaren ook vaak oudere en lichte mensen. De spieren zijn vaak strammer en doordat de mensen heel slank zijn komen de massagerollen wat sneller in aanraking met de botten. Hierdoor wordt de massage soms als heftig ervaren. Gelukkig is hiervoor een oplossing! Ervaar je een massagestoel als té heftig? Kies dan voor een handdoek of plate in de massagestoel. Dit dempt het effect tijdelijk. Na enkele weken zijn je spieren eraan gewend en zal deze plate langzaam verdwijnen!

Is een massagestoel massage krachtig genoeg voor mij?

Je bent atletisch, sport veel en gaat heel regelmatig naar een masseur. Dan kan je misschien de vraag hebben: Is een massagestoel massage voor mij wel krachtig genoeg. Wij hebben eigenlijk nog nooit gehoord dat een massagestoel massage niet krachtig genoeg zou zijn. Een basis programma kan voor sommige mensen wel als minder krachtig worden ervaren. Maar de massagekracht de intensiteit is dan doorgaans ook te vergroten. Enerzijds door de positie van de stoel te veranderen waardoor er meer lichaamsgewicht op de massagerollen drukt, en anderzijds door (bij een 3D of 4D massagestoel) de kracht aan te passen. Als je echt een keer een massagestoel hebt getest of een relaxstoel met massagefunctie die te lichte massage geeft (in de krachtigste modus). Dan zou ik adviseren om die toch zeker niet te kopen. Verlichten kan altijd, verzwaren kan helaas nooit.

Instelbaarheid van de massagekracht, de intensiteit

De massage intensiteit kan bij alle stoelen worden ingesteld. Zo bepaald de lighoek voor een deel de intensiteit. Des te meer je ligt, des te harder zal je de massage ervaren. Als de massagestoel minimaal 3D massage heeft, dan kan je ook de intensiteit via het bedieningspaneel regelen. Meestal in 3 verschillende intensiteiten en soms zelfs in 5 verschillende intensiteiten. Ook de luchtdruk massage, die de doorbloeding stimuleert, is doorgaans aan te passen in massagekracht. Hiermee kan je het voor jouw lichaam ideale massage gevoel ervaren!

Heb je nog meer vragen over dit onderwerp? Schroom niet en chat met ons, of bel ons op 076-5083415!

Reactie plaatsen