Hoe zwaar is een massagestoel

Hoe zwaar is een massagestoel?

In de zoektocht naar ultiem comfort en ontspanning in het comfort van ons eigen huis, wint de massagestoel snel aan populariteit. Echter, voordat men overgaat tot de aanschaf van zo'n luxe item, is het belangrijk om enkele praktische overwegingen te maken. Een van de meest gestelde vragen is: "Hoe zwaar is een massagestoel, en is deze makkelijk te verplaatsen?" Daarnaast is de benodigde ruimte voor de plaatsing van een massagestoel ook een belangrijke factor. In dit artikel duiken we dieper in deze kwesties om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Gewichten van massagestoelen

Het gewicht van massagestoelen kan sterk variëren afhankelijk van het model, de grootte en de functies die het biedt. Gemiddeld wegen de meeste thuisgebruik massagestoelen zo'n 80 kg. De kleinere massagestoelen zoals de OGAWA Mysofa 45 kg en de meest high-end varianten als de NAIPO L-8900 zelfs 170 kilogram. Luxere modellen, die meer geavanceerde functies en robuustere constructies bieden, kunnen dus aan de zwaardere kant zijn. Het is essentieel om dit in gedachten te houden, vooral als je van plan bent de stoel regelmatig te verplaatsen of als je in een woning of appartement woont waar gewichtsbeperkingen van toepassing kunnen zijn.

Is een massagestoel makkelijk te verplaatsen?

De mobiliteit van een massagestoel hangt af van verschillende factoren, waaronder het gewicht en het ontwerp. De meeste massagestoelen zijn uitgerust met wieltjes aan de onderkant. Hierdoor zijn ze relatief eenvoudig te verplaatsen binnen een ruimte door op de rugleuning te gaan hangen. en of het model is uitgerust met wieltjes. Echter, door het substantiële gewicht van de meeste massagestoelen, is het verplaatsen tussen verdiepingen een uitdaging zonder de juiste uitrusting of hulp. Wij rekenen eigenlijk dat je tot een 90 kg wel zelf kan plaatsen op een verdieping. Het is dan zaak om met minimaal 3 sterke personen te zijn (2 onder en 1 boven). En mits er voldoende ruimte is uiteraard. Massagestoelen boven de 90 kg zijn eigenlijk wel echt lastig. Daarvoor bieden wij ook extra sjouw en montage service aan bij de aflevering

Hoeveel ruimte moet ik minimaal hebben voor de plaatsing van een massagestoel?

Naast het gewicht en de verplaatsbaarheid is de benodigde ruimte voor een massagestoel een belangrijke overweging.  Voor het plaatsen van een massagestoel hebben de meeste fabrikanten wel rekening gehouden met de deurposten. De meeste massagestoelen gaan door een deur doorgang van 80 cm. De grotere varianten worden daartoe los geleverd. Zo worden bij de luxe OGAWA Master Sensei bijvoorbeeld de armdelen los geleverd zodat de stoel zelf maar 68 cm breed is. En daarme door een deur doorgang van 70 cm prima past. 

Om volledig te kunnen genieten van de functies en het comfort van de stoel, moet u voldoende ruimte hebben voor zowel de stoel zelf als voor enige bewegingsruimte. Grofweg zeggen wij altijd hou een ruimte beschikbaar van 180 cm x 100 cm. Gelukkig zijn de meeste massagestoelen gemaakt vanuit het Zero Space principe. Dit houdt in dat ze kantelen op de eigen bodemplaat. Hierdoor hebben ze maar een 5 tot 10 cm achter de massagestoel nodig. Dit zorgt ervoor dat de stoel volledig kan kantelen en uitrekken zonder obstakels.

Een massagestoel kan een waardevolle toevoeging zijn aan je huis. Het is belangrijk om rekening te houden met het gewicht van de stoel, de mogelijkheid om deze te verplaatsen, en de benodigde ruimte voor de plaatsing voordat je een massagestoel gaat kopen. Door deze factoren zorgvuldig te overwegen, kan je ervoor zorgen dat je investering in comfort en ontspanning zo soepel mogelijk verloopt.


Reactie plaatsen