Full body massage technieken
Algemene blog onderwerpen
Bastin van Oers
Algemene blog onderwerpen
09/23/2023
2 min
0

Wat is full body massage?

09/23/2023
2 min
0

Iedereen heeft wel eens gehoord van een full body massage, maar wat is het nu precies? Een full body massage is een complete verwennerij voor je lichaam en geest. In dit artikel duiken we dieper in deze vorm van massage en ontdekken we wat het zo speciaal maakt. 

Definitie van full body massage

Een full body massage is een complete behandeling waarbij het hele lichaam aandacht krijgt. Een full body massage richt zich niet alleen op het oppervlakkige spierweefsel, maar ook op de dieper gelegen spieren, pezen en fascia (bindweefsel). Deze diepe aanpak helpt bij het herstellen van de spiertonus en flexibiliteit, hetgeen essentieel is voor het behouden van een goede lichaamshouding en het verminderen van de kans op blessures.

Wat houdt een full body massage in?

Bij een full body massage wordt het gehele lichaam gemasseerd, van top tot teen. Dit zorgt voor een algehele ontspanning en helpt bij het loslaten van opgebouwde spanningen. Of je nu last hebt van je rug, schouders of gewoon even wilt ontspannen, een full body massage biedt uitkomst.

Technieken gebruikt in full body massage

Er zijn diverse massagetechnieken die toegepast kunnen worden. Afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van de cliënt kan de masseur kiezen voor zachte of juist diepere massagetechnieken.

  • Zweedse Massage: Een van de meest bekende technieken, ideaal voor beginners en zij die ontspanning zoeken. Het omvat lange strijkbewegingen (effleurage), kneden (petrissage), en wrijftechnieken die helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie.
  • Diepe Weefselmassage: Richt zich op de diepere lagen van spierweefsel en is bijzonder effectief bij chronische spierspanningen. Deze techniek gebruikt langzamere bewegingen en diepere druk om spanningsknopen ('trigger points') aan te pakken.
  • Shiatsu: Een vorm van Japanse massage die gebruik maakt van drukpunten om de energiestromen in het lichaam te herstellen. Deze methode kan bijzonder effectief zijn bij het verminderen van stress en het verbeteren van de energiebalans.

Voordelen van een full body massage

De voordelen van een full body massage zijn zowel fysiek als mentaal. Recent onderzoek toont aan dat regelmatige full body massages significante voordelen kunnen bieden voor mensen met chronische pijn, zoals bij fibromyalgie of reumatische aandoeningen. Een studie gepubliceerd in het "Journal of Alternative and Complementary Medicine" vond dat deelnemers die regelmatig massages ontvingen, melding maakten van minder pijn, verbeterde slaapkwaliteit en een algemeen verhoogd welzijn.

Fysieke voordelen

Een full body massage kan helpen bij het verminderen van spierspanning, het verbeteren van de bloedcirculatie en het stimuleren van het lymfesysteem. Hierdoor voel je je vaak energieker en fitter.

Mentale voordelen

Naast de fysieke voordelen, zorgt een full body massage ook voor mentale ontspanning. Het is een moment voor jezelf, waarbij je even alle zorgen kunt vergeten.

Verschil tussen full body massage en andere massages

Er zijn veel verschillende massages beschikbaar, maar de full body massage is uniek in zijn soort.

Wat maakt full body massage uniek?

In tegenstelling tot gerichte massages, zoals een nek- of voetmassage, richt de full body massage zich op het hele lichaam. Dit zorgt voor een algehele ontspanningservaring. 

Een full body massage is meer dan alleen een luxe of een verwenmoment; het is een investering in je fysieke en mentale gezondheid. Door het integreren van massages in je reguliere gezondheidsroutine kun je profiteren van de talloze voordelen, variërend van verbeterde spierfunctie en circulatie tot vermindering van stress en angstgevoelens. 

Full body massage en massagestoelen

Tegenwoordig is het niet meer nodig om naar een spa of massagesalon te gaan voor een full body massage. De functies van massagestoelen bieden een vergelijkbare ervaring en hebben diverse voordelen. Met een massagestoel in huis kun je op elk gewenst moment genieten van een massage. Bovendien zijn er op de lange termijn kostenbesparingen, aangezien je niet voor elke massage hoeft te betalen. Meer weten over de voordelen van een massagestoel? Bekijk dan eens hier voor het kopen van een massagestoel of bekijk de massagestoel aanbieding.

Reacties
Categorieën