Masseur aan huis
Algemene blog onderwerpen
Bastin van Oers
Algemene blog onderwerpen
05/28/2024
2 min
0

Masseur aan huis? Er zijn alternatieven

05/28/2024
2 min
0

Een nieuwe trend die wij steeds vaker horen is een masseur aan huis. Een masseur aan huis biedt niet alleen gemak en comfort, maar ook een gepersonaliseerde massage-ervaring in je eigen vertrouwde omgeving. Hier zijn de belangrijkste vragen die mensen vaak hebben over een masseur aan huis, en hun antwoorden.

Hoe werkt een masseur aan huis?

Het proces van het boeken van een masseur aan huis is eenvoudig en direct. Allereerst selecteer je een gekwalificeerde masseur via een website van een professionele masseur aan huis. Na het kiezen van het type massage en de gewenste datum en tijd, bevestig je de afspraak. Op de afgesproken tijd arriveert de masseur bij je thuis met alle benodigde apparatuur. De massagetherapeut aan huis heeft bijna altijd ook een draagbare massagetafel bij zich. Vraag dit voor de zekerheid even na. Oliën en handdoeken zijn eigenlijk altijd inbegrepen. De masseur zet de massagetafel op in een geschikte ruimte en zorgt voor een ontspannen sfeer met eventueel zachte muziek of aromatherapie. Na een korte intake om je behoeften en eventuele medische aandachtspunten te bespreken, begint de massagesessie.

Wat moet ik voorbereiden voor een massage aan huis?

Voor een geslaagde thuismassage is het belangrijk om een rustige en comfortabele ruimte te kiezen waar de masseur aan huis zijn of haar spullen kan opzetten. Zorg voor voldoende ruimte voor de massagetafel en bewegingsvrijheid rondom. Verwijder eventuele rommel en zorg voor een aangename temperatuur in de kamer. Als je echt tot rust wilt komen, dan dim je de lichten of gebruik je kaarsen om een ontspannen sfeer te creëren. Zorg dat je zelf klaar bent om te ontspannen door comfortabele kleding aan te trekken of een badjas te dragen. Verder hoef je niets te regelen; een professionele masseur aan huis brengt alle benodigdheden mee.

Hoe lang duurt een typische massage aan huis?

De duur van een thuismassage varieert, maar de meest gebruikelijke massagesessies duren 60 tot 90 minuten. Er zijn vaak ook kortere sessies van 30 minuten beschikbaar, evenals langere behandelingen van 120 minuten voor een diepere en meer uitgebreide massage-ervaring. De totale tijd die de masseur bij je thuis doorbrengt, omvat ook de op- en afbouwtijd voor de apparatuur, meestal ongeveer 15 minuten voor en na de massage. Bespreek vooraf met de massagetherapeut wat je voorkeuren zijn en welke duur het beste bij je behoeften past.

Welke soorten massages zijn beschikbaar aan huis?

Een groot voordeel van een masseur aan huis is de beschikbaarheid van verschillende soorten massages. Populaire opties zijn onder andere Zweedse massage, diepe weefselmassage, sportmassage, en ontspanningsmassage. Sommige masseurs bieden ook gespecialiseerde behandelingen zoals prenatale massage, reflexologie, en hot stone massage aan. Bespreek vooraf welke type massage je wenst, zodat de massagetherapeut aan huis zich hierop kan voorbereiden en de juiste benodigdheden kan meenemen.

Wat zijn de kosten van een masseur aan huis?

De kosten voor een thuismassage kunnen variëren afhankelijk van de locatie, de ervaring van de masseur aan huis, en de duur van de sessie. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €60 en €120 per uur. Dit kan hoger zijn voor gespecialiseerde massages of als er extra reistijd is. Hoewel een thuismassage vaak iets duurder kan zijn dan een massage in een spa, biedt het de extra voordelen van gemak en persoonlijke aandacht. Veel masseurs bieden ook pakketten of abonnementen aan met korting voor regelmatige klanten.

Het boeken van een masseur aan huis biedt een persoonlijke, comfortabele en vaak luxueuze ervaring die perfect is voor drukke levensstijlen. Aan de andere kant moet je er dus altijd aan denken om een afspraak te maken. Ook zijn die kosten per keer flink natuurlijk. Als we even uitgaan van 80 euro per sessie en zeg een 2 keer per maand dan gaat het al over een kleine 2000 euro per jaar.

Alternatief voor een massagetherapeut aan huis

Wat nu als je met een eenmalige investering vanaf een €2000,- een eigen masseur aan huis hebt, die altijd voor je klaar staat! De hedendaagse massagestoelen van Ervaarrust.nl doen niet veel meer onder voor en professionele masseur aan huis. De massages zijn veel verfijnder dan vroeger en ook hebben de stoelen fors meer functionaliteiten. Om dat verschil te voelen zou je eens een afspraak moeten maken in onze showroom om een massagestoel zelf te ervaren! Wij hebben al van verschillende klanten gehoord dat ze de sessies bij een fysiotherapeut of masseur hebben afgebouwd of helemaal hebben gestopt. Dan heb je de investering in een massagestoel er in een jaar of 1,5 uit!

Reacties
Categorieën