Triggerpoint massage
Algemene blog onderwerpen
Bastin van Oers
Algemene blog onderwerpen
10/25/2023
1 min
0

Wat is triggerpoint massage?

10/25/2023
1 min
0

Heb je ooit een knoop in je spier gevoeld die pijn veroorzaakt wanneer je erop drukt? Dat is waarschijnlijk een triggerpoint. Wat is triggerpoint massage? Het is een specifieke vorm van massagetherapie die zich richt op deze knopen om pijn en spanning te verlichten. Laten we dieper ingaan op deze fascinerende massagevorm.

Wat zijn triggerpoints?

Voordat we de technieken van triggerpoint massage verkennen, is het essentieel om te begrijpen wat triggerpoints precies zijn en hoe ze ontstaan.

Definitie van triggerpoints

Triggerpoints zijn gevoelige plekken in de spieren die pijn kunnen veroorzaken, zowel op de plek zelf als op afstand in het lichaam. Deze knopen ontstaan vaak door overbelasting of stress en kunnen leiden tot beperkte beweging en chronische pijn.

Oorzaken van triggerpoints

Er zijn verschillende redenen waarom triggerpoints ontstaan. Overbelasting van spieren, verwondingen, slechte houding en zelfs emotionele stress kunnen bijdragen aan de vorming van deze pijnlijke knopen.

Technieken van triggerpoint massage

Nu je weet wat triggerpoints zijn, laten we eens kijken hoe een therapeut ze behandelt met specifieke massagetechnieken.

Identificatie van triggerpoints

Een essentiële stap in triggerpoint massage is het lokaliseren van de knopen. Door palpatie en feedback van de cliënt kan de therapeut de exacte locatie van het triggerpoint bepalen.

Directe druk en release

De meest gebruikte techniek is het toepassen van directe druk op het triggerpoint. Door druk uit te oefenen en vervolgens los te laten, kan de spanning in de spier verminderen.

Stretching

Na de directe druktechniek kan de therapeut zachte rekoefeningen gebruiken. Dit helpt om de spier verder te ontspannen en de mobiliteit te verbeteren. Wist je dat in veel van onze massage stoelen ook een stretching massagetechniek zit?

Voordelen van triggerpoint massage

De voordelen van triggerpoint massage zijn talrijk, zowel fysiek als mentaal.

Pijnverlichting

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk pijnverlichting. Door het behandelen van de triggerpoints kan chronische pijn aanzienlijk verminderen.

Verbeterde mobiliteit

Naast pijnverlichting kan triggerpoint massage ook de mobiliteit en flexibiliteit van de spieren verbeteren.

Stressvermindering

En laten we de mentale voordelen niet vergeten. Deze massagevorm kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van diepe ontspanning.

Triggerpoint massage en massagestoelen

Hoewel niets een professionele therapeut kan vervangen, zijn er moderne technologieën die soortgelijke voordelen bieden.

Hoe massagestoelen triggerpoint technieken nabootsen

Veel geavanceerde massagestoelen hebben functies die specifiek zijn ontworpen om triggerpoints te behandelen. Met behulp van rollers, luchtkussens en vibratie kunnen ze de knopen in de spieren effectief aanpakken.

Voordelen van het gebruik van een massagestoel

Een massagestoel kopen betekent dat je op elk gewenst moment kunt genieten van een massage. Je kunt de instellingen aanpassen aan je specifieke behoeften, en het biedt het gemak van een massage zonder een afspraak te hoeven maken.

Triggerpoint massage is een effectieve manier om spierpijn en spanning te behandelen. Of je nu kiest voor een traditionele massage of de technologie van een moderne massagestoel, de voordelen zijn duidelijk. 

Reacties
Categorieën