Stress vermindering is steeds belangrijker

 Stress vermindering is in deze 21e eeuw zeer belangrijk. Uit internationaal onderzoek van onderzoeksbureau Gallup blijkt dat ruim 30% van de Nederlanders stress ervaart. Deze wereld raast maar door; social media, nieuws, reclame uitingen, technologische ontwikkelingen iedereen moet het allemaal maar kunnen bij houden. Stress vermindering moet ook jouw TOP prioriteit zijn.

Iedereen is het er eigenlijk over eens: genoeg ontspanning is een belangrijkste remedie tegen stress. Als je het stress gevoel krijgt dan ben je snel moe, snel boos en emotioneler. Ontspannen lukt dan vaak niet mee. ’s Avonds in slaap vallen is lastiger. Genieten wordt lastig doordat je steeds aan problemen denkt, een somber gevoel. Ook lichamelijke klachten stress komen veel voor. Je moet natuurlijk een burn-out voorkomen. Stress wordt dan ongezond, daardoor stress vermindering essentieel!

Lichamelijke klachten stress ervaren

Lichamelijke klachten en stress gaan helaas heel vaak samen. Naast bovenstaande mentale klachten welke voortvloeien uit stress heeft stress zeker invloed op het lichaam.

Lichamelijke klachten stress:

 1. verkeerd ademhalen
 2. gespannen zijn
 3. hoofdpijn
 4. maagklachten
 5. nekklachten
 6. rugklachten
 7. sneller verkouden/griep

Door stress gaan mensen vaak ook ongezonder leven, ongezonder eten, alcohol drinken, minder bewegen, veel roken. Dat zorgt dan voor nog meer stress, een vicieuze cirkel.

Herken je deze lichamelijke klachten stress? Werk dan snel aan stress vermindering!

Adviezen voor stress vermindering

 Onze adviezen voor stress vermindering:

 • Meer ontspannen door bijvoorbeeld oefeningen te doen, in tuin werken, wandelen, of in een massagestoel tijd voor jezelf te nemen
 • Zorg voor regelmaat in je dag
 • Ga bewegen & sporten
 • Tijd nemen om genoeg te slapen
 • Gezond eten en drinken
 • Mindfullness oefeningen (kunnen ook vanuit een heerlijke relaxte massagestoel)

Voorkom lichamelijke klachten stress!

Wil jij ook het Relaxeffect behalen? Download dan gratis onze 10 tips!

Over de schrijver
Geboren in 1982 en al sinds 2003 zelfstandig ondernemer. Diverse marketing bedrijven en e-commerce bedrijven heb ik gehad waarbij ik altijd knoerhard heb gewerkt al zeg ik het zelf. Als je jong bent is dat prima vol te houden. Maar nu ik wat ouder wordt begin ik het echt te merken. Toen het 2e deel van 2022 voor mij zowel zakelijk als privé erg zwaar was heb ik besloten om wat meer tijd voor mezelf te pakken. Een OGAWA massagestoel heeft mij geholpen om minimaal 1 keer per dag even 20 minuten voor mijzelf te pakken. Een moment van rust, bezinning en ook super ontspannen natuurlijk. Dat heeft mij doen beslissen om mijzelf hier veel meer in te verdiepen. Ik wil veel meer mensen bewustzijn gegeven dat je wel door kan blijven razen in de hedendaagse ratrace, maar dat houdt een keer op. Pak gewoon even 20 minuutjes tijd voor jezelf en je kan met hernieuwde energie de dag weer aan!
Reactie plaatsen