Stoel massage op het werk
Algemene blog onderwerpen
Bastin van Oers
Algemene blog onderwerpen
06/26/2023
2 min
0

Stoel massage vs massagestoel: wat is het beste voor jouw bedrijf?

06/26/2023
2 min
0

In een competitieve industrie zoals ICT en webontwikkeling is het belangrijk om goed voor je team te zorgen. Eén innovatieve manier om dit te doen is door het introduceren van stoel massage op kantoor. Dit kan op twee manieren: door een professionele masseur in te huren die regelmatig langskomt of door het aanschaffen van een eigen massagestoel. Maar welke optie is het beste voor jouw bedrijf? In deze blogpost duiken we in de voordelen en nadelen van beide mogelijkheden.

De voordelen van een professionele stoel masseur

Het inhuren van een professionele stoel masseur heeft tal van voordelen. Ten eerste, de ervaring en expertise van de masseur kan helpen bij het aanpakken van specifieke fysieke klachten van je medewerkers. Ten tweede, een bezoek van een masseur kan gezien worden als een speciale gebeurtenis, iets waar het team naar uit kan kijken. Het kan de teamgeest en het moreel verhogen, wat bijdraagt aan de algehele productiviteit. Echter, er zijn ook nadelen verbonden aan deze optie, zoals de kosten en de beperkte beschikbaarheid.

Waarom je zou moeten overwegen om een eigen massagestoel te kopen

Het investeren in een eigen massagestoel op kantoor biedt een alternatieve oplossing. Medewerkers hebben toegang tot massage op elk moment dat het hen uitkomt, wat bijdraagt aan flexibiliteit en gemak. Daarnaast kan een eigen massagestoel over de lange termijn kostenbesparend zijn, afhankelijk van de frequentie van gebruik. Echter, het nadeel kan zijn de initiële kosten van aankoop en eventueel onderhoud van de stoel.

Blijf op de hoogte voor het tweede deel van deze blogpost, waar we verder zullen inzoomen op de mogelijke effecten van deze twee opties op ziekteverzuim en vitaliteitsbeleid, en we helpen je om een goede beslissing te maken.

Stoel massage en de impact op ziekteverzuim en vitaliteitsbeleid

Het integreren van stoel massage in je bedrijfsbeleid kan aanzienlijke invloed hebben op zowel ziekteverzuim als vitaliteitsbeleid. Ongeacht of je kiest voor een professionele masseur of een eigen massagestoel, massage kan helpen bij het verminderen van stress en fysieke klachten, wat kan resulteren in minder ziekteverzuim. Bovendien kan het bijdragen aan het verbeteren van het algehele welzijn van medewerkers, wat essentieel is in een gezond vitaliteitsbeleid.

De rekensom: wanneer wordt een massagestoel voordeliger?

Zwart massageapparaat CosmosOm de economische voordelen van de aanschaf van een eigen massagestoel ten opzichte van het inhuren van een professionele masseur te illustreren, laten we eens kijken naar een rekenvoorbeeld.

Laten we aannemen dat de gemiddelde prijs per uur voor een stoel masseur €60 bedraagt. Als de masseur twee keer per maand langskomt en vier uur per dag werkt, zijn de maandelijkse kosten €480.

Aan de andere kant kost de aanschaf van een hoogwaardige massagestoel, zoals de OGAWA Cosmos X, ongeveer €3.595. Het stroomverbruik van deze stoel is €0.088 per uur op basis van een tarief van €0.40 per kilowattuur.

Als we uitgaan van een gemiddeld gebruik van de stoel van één uur per dag, zijn de elektriciteitskosten ongeveer €2.64 per maand. Het duurt 7,5 maanden voordat de kosten van het inhuren van een masseur gelijk zijn aan de aanschafkosten van de stoel. Na deze periode wordt de massagestoel een kostenefficiëntere optie. Daarnaast kunnen de medewerkers met een eigen massagestoel op elk gewenst moment er gebruik van maken. 2 of 3 keer per week heerlijke gemasseerd worden is geen uitzondering! Wil jij alles weten over massagestoelen? En een echte massagestoel meester worden? Download dan nu gratis ons selectiegids!

Conclusie van de vergelijking stoel massage vs een massagestoel

Zowel het inhuren van een professionele stoel masseur als het aanschaffen van een eigen massagestoel hebben hun voordelen. De keuze hangt af van je budget, de behoeften van je medewerkers en je bedrijfsbeleid. Bij Ervaarrust.nl helpen we je graag om de beste keuze voor jouw bedrijf te maken. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en ontdek hoe stoel massage het welzijn van je medewerkers kan verbeteren!

Reacties
Categorieën