Zero-gravity massagestoel

Wat is Zero-gravity

Wat betekend Zero-gravity eigenlijk? Wist je dat de Zero-gravity lighouding een houding is die wordt aangenomen door astronauten bij de lancering van het ruimtevaartuig? Door grote krachten op het lichaam ontstaan is het belangrijk dat astronauten maximaal ontspannen zijn. Dat voorkomst schade aan spieren en wervels. De meeste massagestoelen zijn uitgevoerd met de Zero-gravity functie waardoor het effect van de massage vergroot wordt. Het voelt als het ware als gewichtsloosheid en dit zorgt voor de meest ontspannen houding.

De Zero-gravity functie werkt door de massagestoel in een specifieke hoek naar achteren te kantelen waarbij de voeten hoger komen te liggen dan het hart. Dit helpt bij het verdelen van het lichaamsgewicht over de stoel, wat de druk op de ruggengraat vermindert en de bloedcirculatie bevordert. Ervaarrust.nl heeft de meest gestelde vragen van onze klanten over Zero-gravity bij elkaar verzameld en deze worden in dit artikel uitgelegd.

Is de Zero-gravity positie veilig?

Over het algemeen is de Zero-gravity positie veilig voor de meeste mensen. Enige uitzondering daarop zijn personen met bepaalde medische aandoeningen, zoals hartproblemen of hoge bloeddruk. Zij moeten voorzichtig zijn en mogelijk medisch advies inwinnen bij hun arts voordat zij gebruik maken van deze functie. Het is ook aan te raden voor zwangere vrouwen om met een arts te overleggen voordat ze überhaupt gebruik maken van een massagestoel. Maar de Zero-Gravity functie van een massagestoel heeft ook een heel aantal voordelen.

Welke voordelen heeft de Zero-gravity functie?

De Zero-gravity functie heeft een aantal specifieke gezondheids- en comfortvoordelen. De voordelen zijn onder meer verlichting van rugpijn, verbeterde ontspanning, en verminderde stress op het hart en de longen. En zoals gezegd verbeterd de Zero-gravity massagestoel functie ook de bloedcirculatie.

Kan de Zero-gravity positie helpen bij lichamelijke klachten of aandoeningen?

Ja, de Zero-gravity positie kan bijzonder nuttig zijn voor mensen met chronische rugpijn, hernia's, of degeneratieve ziekten van de wervelkolom. Door de vermindering van de zwaartekracht op de wervelkolom, kunnen deze stoelen helpen bij het verlichten van druk en pijn. Daarnaast kan het ook verlichting bieden voor mensen met beenzwellingen of slechte bloedcirculatie.

Hoe verschilt de Zero-gravity functie van andere massagestoelfuncties?

In tegenstelling tot andere functies van een massagestoel, die zich richten op het masseren van specifieke lichaamsdelen met verschillende massagetechnieken, richt de Zero-gravity functie zich op het optimaliseren van de lichaamshouding voor maximale ontspanning en gezondheidsvoordelen. Het is een unieke eigenschap die ontworpen is om de algehele effectiviteit van de massage te verbeteren door de druk op het lichaam te verminderen en de comfort te verhogen tijdens het gebruik van de stoel.

Alle massagestoelen van het merk OGAWA bij Ervaarrust.nl hebben standaard de Zero-gravity functie. Wil je er zeker van zijn dat de massagestoel van jouw keuze ook Zero-gravityy heeft? Vraag er dan altijd naar.

Reactie plaatsen