Airbag massage

Wat zijn airbags in een massagestoel

Bijna iedere massagestoel is voorzien van enkele of veel airbags. Airbags zijn een belangrijk onderdeel van veel moderne massagestoelen en kunnen vragen oproepen. Hoe werkt de airbag massage functie en wat zijn de voordelen ervan? Airbags in een massagestoel zijn eigenlijk kleine luchtkussens die worden opgeblazen om druk op de spieren te geven.

Wat doen de airbags in een massagestoel?

Airbags in een massagestoel zijn ontworpen om een compressiemassage te geven. Ze simuleren de handen van een massagetherapeut door ritmisch op te blazen en leeg te lopen, waardoor druk wordt uitgeoefend op verschillende delen van het lichaam. Deze druk heeft als doel om de spieren als het ware uit te melken (het melkzuur eruit te drukken). Dit helpt om spieren te ontspannen, de bloedcirculatie te verbeteren en stress te verlichten. De compressie helpt ook bij het stimuleren van lymfedrainage en kan effectief zijn in het verminderen van zwelling en het bevorderen van genezing van zacht weefsel. Regelmatig gebruik van airbag massage kan zelfs trombose voorkomen.

Hoe werken de airbags in een massagestoel?

De airbags zijn strategisch geplaatst in verschillende delen van de stoel, zoals de rugleuning, zitvlak, armleuningen en voetsteunen. Ze zijn verbonden met een luchtpomp die de airbags op commando opblaast en leeg laat lopen. De massagestoel is uitgerust met sensoren en een microprocessor die reguleren hoe en wanneer de airbags opblazen, afhankelijk van de gekozen massage programma of handmatige instellingen.

Waar zitten de airbags in de massagestoel?

De locatie van de airbags varieert afhankelijk van het model en de fabrikant van de massagestoel. Over het algemeen vind je airbags langs de zijden van de rugleuning voor de rug en schouders, in de zitting voor de heupen, in de armleuningen voor de armen en handen, en in de voetsteunen voor de benen en voeten. Sommige modellen hebben ook airbags rond de nek en het hoofdgebied voor een volledige lichaamsmassage ervaring.

Kun je de intensiteit van de airbags aanpassen?

De airbag massage is helaas niet voor iedereen een fijne ervaringen. Met name als je nog weinig ervaring hebt met het ontvangen van een massage. Voor sommige mensen voelt het knellen van de armen en benen ook een beetje claustrofobisch aan. De meeste massagestoelen bieden dn ook de mogelijkheid om de intensiteit van de airbags aan te passen. Dit wordt meestal gedaan via een bedieningspaneel of een afstandsbediening, waar gebruikers kunnen kiezen uit verschillende niveaus van intensiteit. Ook kan je bij de luxere massagestoelen kiezen voor enkel luchtdruk bij het bovenlichaam of enkel luchtdruk bij de benen. Dit zorgt ervoor dat de massage kan worden aangepast aan persoonlijke comfortniveaus en specifieke behoeften, wat bijzonder nuttig is voor mensen die gevoelig zijn voor druk of specifieke pijnlijke gebieden hebben.

Download selectiegids massagestoelen

Zijn er veiligheidsrisico's verbonden aan het gebruik van airbags in een massagestoel?

Over het algemeen zijn massagestoelen met airbags veilig voor de meeste mensen. Echter, zoals bij elk apparaat dat druk en beweging gebruikt, zijn er enkele overwegingen. Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals acute ontstekingen, huidinfecties of recente verwondingen, moeten voorzichtig zijn. Zwangere vrouwen en mensen met ernstige hartziekten moeten ook medisch advies inwinnen voordat ze überhaupt een massagestoel gebruiken. Moderne massagestoelen zijn uitgerust met veiligheidskenmerken zoals automatische uitschakeling en drukregelaars om de veiligheid te maximaliseren.

Door de luchtdruk met airbags behandeling ontspannen de spieren beter en geeft het een gevoel van vitaliteit.

Reactie plaatsen