Wat is shiatsu massage? Een complete gids over deze Japanse kunst

Als je ooit hebt overwogen om een massage te krijgen, heb je misschien de term "Shiatsu" voorbij zien komen. Maar "wat is shiatsu massage" precies? Shiatsu, een traditionele Japanse massagetechniek, biedt een unieke benadering van lichaam en geest. Laten we deze fascinerende vorm van massage nader bekijken.

Overigens bespreken we meer massagetechnieken op onze website.

Oorsprong van Shiatsu massage

Shiatsu, dat letterlijk "vingerdruk" betekent, vindt zijn oorsprong in Japan. Deze massagevorm combineert eeuwenoude Oosterse tradities met moderne inzichten om het welzijn te bevorderen.

Kenmerken van Shiatsu massage

Shiatsu onderscheidt zich van andere massagetechnieken door zijn specifieke methoden en technieken. Maar wat maakt het zo speciaal?

Basisprincipes van Shiatsu

Shiatsu gaat verder dan alleen het fysieke lichaam. Het richt zich op het balanceren van de energiebanen, bekend als 'meridianen', die door het lichaam lopen. Door druk uit te oefenen op specifieke punten, wordt gestreefd naar een harmonieuze energiestroom.

Technieken en methoden

Bij een Shiatsu massage wordt druk uitgeoefend met de vingers, handpalmen en soms zelfs met de voeten. Deze druk helpt om blokkades in de energiebanen op te heffen en de energiestroom te herstellen.

Voordelen van Shiatsu massage

Iedereen die zich afvraagt "shiatsu massage wat is dat en waar is het goed voor?" zal blij zijn te weten dat de voordelen talrijk zijn.

Waar is Shiatsu massage goed voor?

Shiatsu kan helpen bij het verlichten van stress, vermoeidheid en zelfs bepaalde pijnen. Het bevordert de bloedsomloop, verlicht spierspanning en stimuleert het lichaam om toxines te verwijderen.

Wat te verwachten tijdens een Shiatsu sessie?

Een Shiatsu sessie is een ervaring op zich. De ontvanger ligt meestal op een mat op de grond, gekleed in comfortabele kleding. De therapeut gebruikt vervolgens verschillende technieken om druk uit te oefenen en het lichaam te strekken.

Shiatsu massage versus massagestoelen

Hoewel traditionele Shiatsu een krachtige ervaring biedt, kunnen moderne technologieën zoals massagestoelen een vergelijkbare ontspanning bieden. Massagestoelen, zoals die te vinden zijn op massagefauteuils, zijn ontworpen om de technieken van Shiatsu en andere massagetypes na te bootsen. De OGAWA Sonic X is bijvoorbeeld een massagestoel met focus op shiatsu. Ze bieden het gemak van een massage op elk gewenst moment, in het comfort van je eigen huis.

Over de schrijver
Geboren in 1982 en al sinds 2003 zelfstandig ondernemer. Diverse marketing bedrijven en e-commerce bedrijven heb ik gehad waarbij ik altijd knoerhard heb gewerkt al zeg ik het zelf. Als je jong bent is dat prima vol te houden. Maar nu ik wat ouder wordt begin ik het echt te merken. Toen het 2e deel van 2022 voor mij zowel zakelijk als privé erg zwaar was heb ik besloten om wat meer tijd voor mezelf te pakken. Een OGAWA massagestoel heeft mij geholpen om minimaal 1 keer per dag even 20 minuten voor mijzelf te pakken. Een moment van rust, bezinning en ook super ontspannen natuurlijk. Dat heeft mij doen beslissen om mijzelf hier veel meer in te verdiepen. Ik wil veel meer mensen bewustzijn gegeven dat je wel door kan blijven razen in de hedendaagse ratrace, maar dat houdt een keer op. Pak gewoon even 20 minuutjes tijd voor jezelf en je kan met hernieuwde energie de dag weer aan!
Reactie plaatsen