Waar is massage goed voor?
Algemene blog onderwerpen
Bastin van Oers
Algemene blog onderwerpen
05/24/2023
2 min
0

Waarom massage goed voor je is; 5 redenen!

05/24/2023
2 min
0

Ervaar je stress? Heb je last van lichamelijke klachten? Kom je maar moeilijk tot rust? Of kamp je met andere klachten? Ongeacht wat de situatie precies is, biedt een massage mogelijk de uitkomst voor je. Waarom een massage goed voor je is, lees je in dit artikel.

Waarom massage goed voor je is? De 5 belangrijkste redenen op een rijtje

Stel jij jezelf wel eens de vraag af “waar is massage goed voor?”, of misschien wel “is massage gezond?”, of heb je hele andere vragen over deze ontspannende handeling? Zo ja, dan zit je in dit artikel goed. Hieronder vind je namelijk de 5 belangrijkste redenen waarom een massage goed voor je is.

Reden 1: met een massage ga je stress tegen

Zoals je ongetwijfeld weet, is stress een veelvoorkomend probleem. Bovendien is de invloed van stress op je lichaam, gemoedstoestand en leven erg groot. Door regelmatig van een lekkere massage te genieten, ga je de stress gelukkig efficiënt tegen. Waarom massage goed voor je is met het oog op stress? Tijdens de massage kom je niet alleen tot rust, maar komen er ook gelukshormonen in je hersenen vrij. Het gaat hierbij om serotonine en dopamine. Tegelijkertijd daalt het gehalte van het stresshormoon cortisol. Na een massage ervaar je hierdoor een stuk minder stress.

Reden 2: een massage is goed voor je weerstand

Waarom massage goed voor je is, heeft ook met je weerstand te maken. Tijdens de massage maakt je lichaam namelijk meer witte bloedcellen aan. Deze witte bloedcellen zorgen voor de gewenste bescherming tegen infecties en virussen. Geniet je regelmatig van een lekkere massage? Dan is de kans dus kleiner dat je last van een infectie of virus krijgt.

Reden 3: een massage is goed voor je nachtrust

Kom je vaak lastig in slaap? Lig je ’s nachts vaak te piekeren? Of slaap je mogelijk slechts een paar uurtjes per nacht? Net zoals stress is ook een slechte nachtrust een groot probleem in ons land. Veel mensen hebben hier last van, waarbij het leven door de slaapproblemen aanzienlijk beïnvloed wordt. Voldoende reden om een massage te nemen, dus. Waarom een massage goed voor je is, heeft namelijk ook met de nachtrust te maken. Als je een lekkere massage ondergaat, maakt je lichaam meer melatonine aan. Dit is het slaaphormoon dat je nodig hebt om in slaap te vallen én om lekker te slapen. Geniet je dus overdag of ’s avonds van een lekkere massage? Dan geniet je van een (veel) betere nachtrust.

Reden 4: een massage is goed voor lichamelijke klachten

Ervaar je op dit moment lichamelijke klachten? Heb je bijvoorbeeld last van je benen, je rug of je schouders? Door een lekkere massage te ondergaan, neem je (snel) afscheid van lichamelijke klachten. Waarom een massage goed is, heeft dus niet alleen met je mentale gesteldheid te maken. Nee, een massage is ook van grote invloed op je lichamelijke gesteldheid. 

Reden 5: je leeft gelukkiger

Waarom massage goed voor je is, heeft dus tal van redenen. Al deze redenen samengenomen zorgt een lekkere massage voor één groot voordeel: je leeft gelukkiger. Je hebt minder last van je lichaam. Je brein komt meer tot rust. Je geniet van een betere weerstand. En je slaapt ook nog eens een stuk beter. 

Waarom een massage goed voor je is, mag dus meer dan duidelijk zijn. Geef je partner een cursus masseren voor beginners voor zijn of haar verjaardag. Ziet deze dat niet zitten? Overweeg dan eens een massagestoel die altijd voor je klaar staat. Want zowel mentaal als fysiek lekker in je vel zitten, dat wil natuurlijk iedereen!

Reacties
Categorieën