Spierherstel bevorderen na het sporten
Gezondheidsvoordelen massage
Bastin van Oers
Gezondheidsvoordelen massage
03/10/2023
1 min
0

Spierherstel bevorderen na het sporten?

03/10/2023
1 min
0

Spierherstel na een intensieve workout is van essentieel belang voor het behoud van gezonde spieren. Tijdens het sporten worden spieren niet alleen groter, maar ook korter. Door flinke belasting van spieren wordt er eigenlijk te weinig zuurstof getransporteerd naar je spieren. Hierdoor ontstaan kleine scheurtjes in het spierweefsel en resulteren in stijfheid en verminderde rekbaarheid van de spieren. Er zijn grofweg twee opties om spierherstel bevorderen:

Passief spierherstel bevorderen
Passief spierherstel bevorderen doe je simpelweg door het lichaam rust te geven. Het lichaam krijgt dan hersteltijd. Dit betekent voldoende slaap, rustdagen tussen intensieve workouts en het vermijden van overbelasting.
Actief spierherstel bevorderen
Het actief bevorderen van spierherstel na sporten betekend dat je naar een masseur gaat om de spieren te laten masseren. Dit zorgt ervoor dat doorbloeding in de spieren verbeterd wordt. Mobiliteit wordt verbeterd en dit zal het spierherstel bevorderen.

Ontspannen massage welke een OGAWA massagestoel kan uitkomst bieden voor optimaal spierherstel. Het regelmatig toepassen van zachte druk op de spieren stimuleert de spieren om een pijnremmend signaal af te geven en draagt bij aan een sneller herstel van kleine spierscheurtjes.

Spierherstel na sporten of intensief werk

Spierherstel na sporten of intensief werk? Ook als jij voor het werk veel tilt, veel loopt, of veel stilstaat dan kan je na een lange werkdag last hebben van spierpijn. Naar een fitness geweest of heb je een pittige (team) sport beoefend? Dan wordt er vaak weinig tijd genomen voor goede warming up en goede cooling down. Spierherstel na sporten is dan essentieel.

Door zachte druk uit te oefenen op de spieren worden de spieren geprikkeld om een pijn remmend signaal af te geven. Kleine scheurtjes zullen sneller herstellen. Een OGAWA massagestoel voor thuis is dé ultieme tool om niet steeds kosten voor een masseur kwijt te zijn, maar gewoon heerlijk in de eigen omgeving te werken aan spierherstel na sporten!

Wil jij ook het Relaxeffect behalen? Download dan gratis onze 10 tips!

Reacties
Categorieën