Specifieke delen laten masseren

Kan ik specifieke delen van mijn lichaam laten masseren door een massagestoel

In dit artikel gaan we verder in op de vraag of je ook specifiekere delen van het lichaam kan laten masseren door een massagestoel. In hoeverre is een massagestoel aanpasbaar? Ja! bij de meeste massagestoelen kan je dit heel specifiek allemaal instellen. In dit artikel leggen we je daar alles over uit.

Als je wat last hebt van bepaalde delen van het lichaam is het natuurlijk weleens belangrijk om een bepaald deel van het lichaam wel, óf juist niet te laten masseren door een massagestoel.

De meeste massagestoelen hebben een besturing welke het volgende kan:

  • Een vooraf geprogrammeerd massageprogramma afdraaien
  • Handmatige bediening van de massagerollen
  • Handmatige bediening van de airbag massage

Massage programma's in een massagestoel

De vooraf geprogrammeerde massageprogramma's zijn niets meer en niets minder dan een zorgvuldig gekozen volgorde van verschillende massage technieken, snelheden en intensiteiten. Deze volgorde en intensiteit bepaald of het een heel rustig programma is als bijvoorbeeld 'Sleep well' óf een stevige massage als bijvoorbeeld 'Workaholic'.

Handmatige bediening van de massagerollen

Naast deze automatische programma's wil je ook vaak zelf meer controle hebben over de massage die je krijgt. Hiervoor is de handmatige bediening een uitkomst. Met de handmatige bediening kan je doorgaans het volgende kiezen:

  • De soort massagetechniek. Vaak zijn de volgende technieken aanwezig (kloppen, kneden, tikken, shiatsu, rollen en kneden en tikken gecombineerd). Je kan bij de meeste stoelen 1 van deze massagetechnieken kiezen.
  • De breedte van de rollers. Dus hoe breed de rollen over de rug gaan. Of ze dicht bij de ruggengraat blijven of juist breder masseren.
  • Bij 3D massagestoelen kan je ook de intensiteit kiezen. Dus hoe diep de rollers het lichaam in drukken.
  • Bij 4D massagestoelen kan je ook nog eens de snelheid van de massage aanpassen.
  • De positie van de massage.

Deze positie is bij de meeste stoelen dan weer op gedeeld in de volgende mogelijkheden:

- Het hele lichaam
- Gedeeltelijke massage (partial). Het bovenlichaam schouders en nek. Of het onderlichaam onderrug en billen.
- Specifieke massage (pointen). Daarmee kan je, wanneer de massagerollen zich bevinden op een voor jou fijne plaats op de knop 'point' drukken. Dan blijft de massagerol juist op die plaats staan en zal zich niet verplaatsen.

Met de gedeeltelijke massage kan je dus kiezen om een gevoelig deel juist wel, of juist niet te laten masseren. Bij het pointen kan je een heel specifiek punt juist wel meer aandacht geven. De knoppen zullen er uit worden gemasseerd. Vind je het voldoende? Dan druk je gewoon weer op partial of whole body en gaan de rollen zich weer bewegen over de rug.

Handmatige bediening van de airbag massage

Tot slot kan je doorgaans ook de airbag massage (luchtdruk massage) aanpassen. Deze luchtdruk massage is goed voor de doorbloeding van de vaten. Maar vind je dit te hard gaan, of geen prettig gevoel (voelt soms wat beklemmend). dan kan je dit aanpassen. Bij de meeste massagestoelen kan je deze luchtdruk op het bovenlichaam zetten (armen en/of schouders) óf op het onderlichaam (benen en voeten). Meestal kan je ook de intensiteit van de luchtdruk aanpassen in 3 of 5 verschillende standen. De meest luxe massagestoelen hebben zelfs 7 verschillende intensiteiten waarin je de luchtdruk kan aanpassen.

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel wijzer bent geworden over de aanpasbaarheid van een massagestoel. En je kan dus zeker bepaalde delen van je lichaam heel specifiek targeten in een massagestoel! Heb je toch nog vragen? Schroom niet en chat met ons, bel ons of stuur gerust een e-mail naar info@ervaarrust.nl.

Reactie plaatsen