17 maart 2023 

Burnout voorkomen is beter dan genezen

Burnout voorkomen? In deze hedendaagse tijd gaat alles steeds sneller, iedereen krijgt meer informatie te verwerken, mensen om je heen vragen steeds meer van jou. Op het werk is personeelstekort dus moet iedereen een steentje bijdragen. Hoe zorg je ervoor dat je niet overspannen raakt, En hoe kan jij een burnout voorkomen? Belangrijkste bij burnout voorkomen is grenzen bewaken. Zeg eens vaker ‘nee’. Probeer signalen van stress te herkennen en neem ze serieus. Maar belangrijkste tip om burnout te voorkomen is; bouw rustmomenten in!

Rustmoment pakken met een massagestoel

Rustmoment pakken wordt steeds belangrijker willen wij aan alle verwachtingen van de maatschappij kunnen blijven voldoen. Bankhangen voor tv is dan geen goed idee. Iedereen krijgt nog allerlei prikkels te verwerken, appjes blijven binnenkomen, social media updates blijven gaan. Het échte rustmoment pak je als je de ogen even dicht kan doen en niets anders hoor dan rustige pianomuziek, vogeltjes of het zeewater kabbelen…….. nergens aan denken. Dat is pas hét rustmoment. Ondertussen heerlijk gemasseerd worden. Na het rustmoment van 20 minuten voel je jezelf als herboren. Jij kan de dag weer aan!

Het is belangrijk om te erkennen dat het voorkomen van een burnout niet alleen draait om het nemen van rustmomenten, maar ook om het creëren van een gezonde balans in je leven. Het is essentieel om tijd vrij te maken voor ontspanning, maar ook voor sociale interactie, lichaamsbeweging en het beoefenen van hobby's. 

Wil jij ook het Relaxeffect behalen? Download dan gratis onze 10 tips!

Over de schrijver
Geboren in 1982 en al sinds 2003 zelfstandig ondernemer. Diverse marketing bedrijven en e-commerce bedrijven heb ik gehad waarbij ik altijd knoerhard heb gewerkt al zeg ik het zelf. Als je jong bent is dat prima vol te houden. Maar nu ik wat ouder wordt begin ik het echt te merken. Toen het 2e deel van 2022 voor mij zowel zakelijk als privé erg zwaar was heb ik besloten om wat meer tijd voor mezelf te pakken. Een OGAWA massagestoel heeft mij geholpen om minimaal 1 keer per dag even 20 minuten voor mijzelf te pakken. Een moment van rust, bezinning en ook super ontspannen natuurlijk. Dat heeft mij doen beslissen om mijzelf hier veel meer in te verdiepen. Ik wil veel meer mensen bewustzijn gegeven dat je wel door kan blijven razen in de hedendaagse ratrace, maar dat houdt een keer op. Pak gewoon even 20 minuutjes tijd voor jezelf en je kan met hernieuwde energie de dag weer aan!
Reactie plaatsen