Burnout voorkomen
Ziekteverzuim
Bastin van Oers
Ziekteverzuim
03/17/2023
1 min
0

Burnout voorkomen is beter dan genezen

03/17/2023
1 min
0

Burnout voorkomen? In deze hedendaagse tijd gaat alles steeds sneller, iedereen krijgt meer informatie te verwerken, mensen om je heen vragen steeds meer van jou. Op het werk is personeelstekort dus moet iedereen een steentje bijdragen. Hoe zorg je ervoor dat je niet overspannen raakt, En hoe kan jij een burnout voorkomen? Belangrijkste bij burnout voorkomen is grenzen bewaken. Zeg eens vaker ‘nee’. Probeer signalen van stress te herkennen en neem ze serieus. Maar belangrijkste tip om burnout te voorkomen is; bouw rustmomenten in!

Rustmoment pakken met een massagestoel

Rustmoment pakken wordt steeds belangrijker willen wij aan alle verwachtingen van de maatschappij kunnen blijven voldoen. Bankhangen voor tv is dan geen goed idee. Iedereen krijgt nog allerlei prikkels te verwerken, appjes blijven binnenkomen, social media updates blijven gaan. Het échte rustmoment pak je als je de ogen even dicht kan doen en niets anders hoor dan rustige pianomuziek, vogeltjes of het zeewater kabbelen…….. nergens aan denken. Dat is pas hét rustmoment. Ondertussen heerlijk gemasseerd worden. Na het rustmoment van 20 minuten voel je jezelf als herboren. Jij kan de dag weer aan!

Het is belangrijk om te erkennen dat het voorkomen van een burnout niet alleen draait om het nemen van rustmomenten, maar ook om het creëren van een gezonde balans in je leven. Het is essentieel om tijd vrij te maken voor ontspanning, maar ook voor sociale interactie, lichaamsbeweging en het beoefenen van hobby's.

Wil jij ook het Relaxeffect behalen? Download dan gratis onze 10 tips!

Reacties
Categorieën