Stoelmassage op het werk
Ziekteverzuim
Bastin van Oers
Ziekteverzuim
04/28/2023
2 min
0

Stoelmassage op het werk draagt bij aan minder ziekteverzuim en meer tevredenheid

04/28/2023
2 min
0

We weten allemaal dat een tevreden werknemer een productieve werknemer is. Maar wist je dat stoelmassage op het werk een geweldige manier is om de tevredenheid van je werknemers te verhogen en tegelijkertijd ziekteverzuim te verminderen? Stoelmassage is als een verademing tijdens een lange werkdag, een moment van ontspanning en oplading zonder dat je je kantoor hoeft te verlaten. Het is een investering in het welzijn van je werknemers, wat weer kan leiden tot hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en een positieve werkomgeving. Lees verder en ontdek hoe stoelmassage op het werk kan bijdragen aan het geluk van je werknemers en het succes van je bedrijf.

Stoelmassage op het werk verhoogt de tevredenheid van werknemers

Een dag op kantoor kan lang en stressvol zijn. En laten we eerlijk zijn, niemand zit te wachten op een verkrampte nek of pijnlijke rug na een lange werkdag. Stoelmassage op het werk is de perfecte manier om je werknemers te voorzien van een welverdiende pauze en een moment van ontspanning en oplading. Het is als een mini-vakantie die je meeneemt naar een ontspannen wereld, zonder dat je je kantoor hoeft te verlaten.

Stoelmassage op het werk is niet alleen een verademing voor je werknemers, het heeft ook tal van voordelen voor jou als werkgever. Allereerst kan het ziekteverzuim verminderen. Werknemers die regelmatig een stoelmassage ondergaan, hebben minder last van stressgerelateerde klachten wat kan leiden tot minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Bovendien kan het bijdragen aan een positieve werksfeer en een hogere werknemerstevredenheid, wat weer kan leiden tot minder verloop, minder burnout klachten en minder kosten voor werving en training van nieuwe werknemers.

Maar hoe werkt stoelmassage op het werk eigenlijk? Bij een stoelmassage op het werk wordt gebruik gemaakt van een speciale massagestoel die ontworpen is om te zorgen voor een ergonomisch verantwoorde massage. Hiervoor hoeven de kleren niet uit. De massage richt zich voornamelijk op de nek, rug, schouders, armen en handen, gebieden die bij veel mensen tijdens het werk onder druk komen te staan. De massage wordt gegeven door een professionele masseur of masseuse, die getraind is om de massage aan te passen aan de individuele behoeften van de werknemer.

Personeelsbeleid met stoelmassages op het werk

Stoelmassage op het werk kan op verschillende manieren worden aangeboden. Je kunt ervoor kiezen om het als vast onderdeel van het personeelsbeleid op te nemen, waarbij werknemers bijvoorbeeld eens per twee weken een stoelmassage krijgen. Of je kunt het aanbieden als optionele extra, waarbij werknemers de mogelijkheid hebben om zelf een stoelmassage te boeken op het werk.

Naast een masseur inhuren om naar het kantoor te komen en de massages uit te voeren is er natuurlijk nog een andere optie. Het aanschaffen van een permanente massagestoel voor het bedrijf.

Massagestoel of masseur die stoelmassage geeft?

De optie met een masseur die op locatie komt kan op korte termijn aantrekkelijk lijken, omdat het de mogelijkheid biedt om direct te genieten van de massages. Maar het is ook duurder en minder flexibel dan het hebben van een eigen stoelmassage op het werk. Bovendien kan het lastig zijn om regelmatig een masseur te boeken en het kan voorkomen dat niet alle medewerkers aan bod komen.

Daarom kan het hebben van een permanente massagestoel op kantoor een veel betere optie zijn voor zowel werkgevers als medewerkers. Het is kostenbesparend op de lange termijn en biedt op elk moment van de dag de mogelijkheid om te genieten van een ontspannende stoelmassage. Bovendien kunnen medewerkers de stoel gebruiken wanneer het hen uitkomt en hoeven ze zich geen zorgen te maken over het boeken van een massageafspraak.

Het is duidelijk dat een permanente massagestoel op het werk de beste keuze is voor werkgevers die hun medewerkers willen verwennen met de voordelen van stoelmassages. Het biedt niet alleen flexibiliteit en kostenbesparingen, maar ook de mogelijkheid om de gezondheid en het welzijn van medewerkers te verbeteren.

Reacties
Categorieën